Instagram


Samla vännerna eller kollegorna och ta del i någon av våra trevliga aktiviteter eller utflyktsmål som vi finner extra trevliga och värda ett besök.

Eftersom vi på Kroksta Gård har en förkärlek till djur och natur så uppmanar vi förstås våra gäster att vara ute i det fria. Varför inte följa promenadstigen genom skogen och avnjuta Krokstas picknickkorg i avskildhet eller promenera längs med den slingrande Jumkilsån? På ängen finns en grillplats för den korvsugne och förutom fornlämningar och minnesmärken kan man dessutom hitta en hel del bär och svamp i skogen.

Här på gården har vi även vedeldat utebad och vår egen relaxavdelning och den som är intresserad av klassisk svensk massage får gärna höra av sig med en förfrågan.
Djuren på gården är alla av gamla svenska lantraser. Vi har bland annat skogsfår av Åsen, Gotlandshöns, Svensk blå anka  och bondkatten Smilla. Man får gärna klappa djuren och kanske sticka åt dem en morot eller två.
För den tävlingslystne finns allt du behöver för att anordna en femkamp med bland annat stövelkastning, styltor och potatis på sked.
Upptäck vår svenska landsbygd från cykeln! Längst med dammiga grusvägar tar du dig enkelt runt bland de många utflyktsmål som vi listat under Att göra i närheten - och cykeln hyr du hos oss såklart!

Aktiviteter

• Bad i vedeldad tunna (2-8 personer)
Koppla av i vår relaxavdelning med bastubad, lugn musik och levande ljus! I den lummiga trädgården väntar den vedeldade tunnan rykande varm. Lika uppfriskande en gnistrande vinterdag som en sval sommarkväll!

• Turridning på islandshäst (minst 6 personer för att vara i egen grupp, annars går det även bra att hoppa in i redan befintlig grupp.)
Upplev naturen och de svenska skogarna från hästryggen! På granngården Agersta finns turridning i vacker herrgårdsmiljö för både erfarna och nybörjare.

•    Glasblåsning (minst 4 personer)
Stig in i värmen från glasugnen och prova på att blåsa ditt eget glas. I Hantverksbyn vid Ulva Kvarn ligger glashyttan Ulven och här lär bröderna från Glasriket er allt ni inte visste om glas. Aktiviteten tar cirka 1 h där varje person tillverkar en skål.

•    Matlagningsaktivitet (minst 8 personer)
En kreativ, lärorik och minnesvärd upplevelse! Tillsammans med Johanna från Johanna & Mat lagar ni en god trerättersmiddag bestående av ekologiska och lokalproducerade varor. Skapelsen avnjutes i vår vackra matsal framför den öppna spisen. Aktiviteten tar cirka 2.5-3 h.
• Blomsterbindning/workshop (minst 6 personer)
Prova att bli florist för en stund! I härlig miljö i "gamla stallet" på gården får ni inspiration, tips och råd inom floristyrket. I samarbete med florist Jeanette Jansson kan vi erbjuda en kreativ och skapande stund. Vi jobbar med blommor efter årstiderna och i härliga färgtoner. Bara fantasin sätter gränser! Alla kursdeltagare får ta med sitt arbete hem! 
• Traktor och vagn (ca 30 min)
Ta med vännerna eller familjen på en liten traktortur! Traktorn puttrar fram i lagom fart och ni sitter bekämt på bänkar och höbalar.