Instagram


Eftersom vi på Kroksta Gård har en förkärlek till djur och natur så uppmanar vi förstås våra gäster att vara ute i det fria. Följ promenadstigen genom skogen eller promenera längs den slingrande Jumkilsån. Kanske avnjuta Krokstas picknickkorg i avskildhet eller leta upp grillplatsen på ängen och grilla korv.

Här på gården har vi även vedeldat utebad och vår egen relaxavdelning och den som är intresserad av klassisk svensk massage får gärna höra av sig med en förfrågan.

Gårdens djur

Djuren på gården är av gamla svenska lantraser. Vi har bland annat skogsfår av Åsen, Åsbohöns, Svensk blå anka, fjällkorna Ysta och Astrid och bondkatten Smilla. Man får gärna klappa djuren och kanske sticka åt dem en morot eller två.

Aktiviteter

• Bad i vedeldad tunna (2-8 personer)
Koppla av i vår relaxavdelning med bastubad, lugn musik och levande ljus! I den lummiga trädgården väntar den vedeldade tunnan rykande varm. Lika uppfriskande en gnistrande vinterdag som en sval sommarkväll!

• För den tävlingslystne finns allt du behöver för att anordna en femkamp med bland annat stövelkastning, styltor och potatis på sked.

• Upptäck vår svenska landsbygd från cykeln! Längst med dammiga grusvägar tar du dig enkelt runt bland de många utflyktsmål som vi listat under Att göra i närheten.

• Turridning på islandshäst. På granngården Agersta finns turridning i vacker herrgårdsmiljö för både erfarna och nybörjare. (Minst 6 personer för att vara i en egen grupp, annars går det bra att hoppa in i en redan befintlig grupp.) Upplev naturen och de svenska skogarna från hästryggen! 

•Blomsterbindning/workshop (minst 6 personer)
Prova att bli florist för en stund! I härlig miljö i "gamla stallet" på gården får ni inspiration, tips och råd inom floristyrket. Florist Jeanette Jansson erbjuder en kreativ och skapande stund, ni jobbar med blommor efter årstiderna och i härliga färgtoner. Alla kursdeltagare får ta med sitt arbete hem! 

•    Matlagningsaktivitet (minst 8 personer)
En kreativ, lärorik och minnesvärd upplevelse! Tillsammans med Johanna från Johanna & Mat lagar ni en god trerättersmiddag bestående av ekologiska och lokalproducerade varor. Aktiviteten tar cirka 2.5-3 h.

• Traktor och vagn (ca 30 min)
Ta med vännerna eller familjen på en liten traktortur! Traktorn puttrar fram i lagom fart längs vår åkerslinga och ni sitter bekämt på bänkar och höbalar.