top of page
174_7468.jpg

Eftersom vi på Kroksta Gård har en förkärlek till djur och natur så uppmanar vi förstås våra gäster att vara ute i det fria. Följ promenadstigen genom skogen eller promenera längs den slingrande Jumkilsån. Kanske avnjuta medhavd picknick i avskildhet eller leta upp grillplatsen på ängen och grilla korv.

Här på gården har vi även vedeldat utebad och vår egen relaxavdelning och den som är intresserad av klassisk svensk massage får gärna höra av sig med en förfrågan.

Gårdens djur

Flera av gårdens djur är av gamla svenska lantraser. Vi har bland annat  Åsbohöns, Svensk blå anka, fjällkorna Ysta och Astrid samt bondkatten Smilla. Man får gärna klappa djuren och kanske mata hönsen med lite frukostbröd, då blir de glada.

IMG_8129_scaled_HALF.jpg
IMG_8333_0_scaled_HALF.jpg
KrokstaHönorPåBänk.jpg

Aktiviteter

Bad i vedeldad tunna (2-8 personer)
Koppla av i vår relaxavdelning med bastubad, lugn musik och levande ljus! I den lummiga trädgården väntar den vedeldade tunnan rykande varm. Lika uppfriskande en gnistrande vinterdag som en sval sommarkväll!

 För den tävlingslystne finns allt du behöver för att anordna en femkamp med bland annat stövelkastning, styltor och potatis på sked.

Upptäck vår svenska landsbygd från cykeln! Längst med dammiga grusvägar tar du dig enkelt runt bland de många utflyktsmål som vi listat under Att göra i närheten - och cykeln hyr du hos oss såklart!

Turridning på islandshäst (minst 6 personer för att vara i egen grupp, annars går det även bra att hoppa in i redan befintlig grupp.)

Upplev naturen och de svenska skogarna från hästryggen! På granngården Agersta finns turridning i vacker herrgårdsmiljö för både erfarna och nybörjare.

•Blomsterbindning/workshop (minst 6 personer)
Prova att bli florist för en stund! I härlig miljö i "gamla stallet" på gården får ni inspiration, tips och råd inom floristyrket. I samarbete med florist Jeanette Jansson kan vi erbjuda en kreativ och skapande stund. Vi jobbar med blommor efter årstiderna och i härliga färgtoner. Bara fantasin sätter gränser! Alla kursdeltagare får ta med sitt arbete hem! 

•    Matlagningsaktivitet (minst 8 personer)
En kreativ, lärorik och minnesvärd upplevelse! Tillsammans med Johanna från Johanna & Mat lagar ni en god trerättersmiddag bestående av ekologiska och lokalproducerade varor. Aktiviteten tar cirka 2.5-3 h.

Huset bror august 14.jpg
IMG_8534.jpg
468969_525606820835379_1572255888_o.jpg
ridning agersta1_scaled_FULL.jpg
Image 2018-02-27 at 08.29_scaled_HALF.jp
bottom of page