top of page
IMG_20130923_133548_scaled_FULL.jpg

Våra kärnvärden

Den svenska landsbygden och gamla traditioner har en särskild plats i våra hjärtan. Vi älskar de faluröda husen med vita knutar, grusvägar och doften av syrén, skira spetsgardiner, trasmattor och knarrande trägolv.

Det säger sig självt att vi på gården också vurmar för naturen. Därför väljer vi att i största möjliga mån tänka både ekologiskt och lokalt vid val av allt ifrån råvaror till utrustning.

HITTA PÅ KROKSTA GÅRD

Kroksta SV_scaled_FULL.jpg

Karta av Bengt Stiernström

trädgårdsvy.jpg

OM OSS

Kroksta Gård ligger vackert och lantligt beläget bland enebackar och sädesfält, cirka en mil nordväst om Uppsala. Gården har gamla anor och ligger i ett särskilt historiskt skyddat område med fornlämningar och andra kulturhistoriska spår. Idag används gården av såväl övernattande privatpersoner som konferenskollegor och festdeltagare. Hos oss finner du den perfekta platsen för naturliga möten.

Sedan 1940-talet har gården varit i familjen Hedenskogs ägo och vi driver sedan många år ett ekologiskt jordbruk. År 2000 blev början på en ny inriktning då vi började med vår nuvarande boendeverksamhet och i april 2013 hade vi nyinvigning i samband med övertagandet av gårdens mangårdsbyggnad. Här på gården finns lugnet och lantluften runt husknuten!

bottom of page